Segíthet a ganodermás kávé, ha ég a gyomrod?

2019.12.09

A reflux betegség ma már igen sok embert érint. Ilyen esetekben általában az orvosok tanácsa, hagyd abba a kávézást. Ezzel így voltam én is.

Fontos megjegyeznem, hogy nem vagyok orvos, viszont sajnos én is tudom, hogy mi az a reflux, miután érintett vagyok


A túlsúlyos emberek, és azok akik dohányoznak és a mozgásszegény életmódot folytatnak mind -mind hajlamosak a refluxos megbetegedésre. 

  

Sok olyan emberrel találkoztam, akik ebben a betegségben, szenvednek.  Ezeket az embereket általában tiltják a kávézástól. Az viszont nagy örömömre szolgál, hogy van választási lehetőség, nem kell végleg lemondani a kávéivás élvezetéről, van segítség, hisz nem kell mást tenni, csak a hagyományos kávét kell lecserélni egy különleges kávéspecialitásra, egy másfajtára, egy jobbra, egy olyanra ami segít, és ez nem más mint a gyógygombás kávé.

De! Fontos, hogy ezentúl csak ezt a kávét igyuk! - így teljes mértékben megoldhatjuk a problémánkat.


 A reflux nagyon kellemetlen tüneteket tud produkálni:


 • égető, éles, szúró fájdalom a jobb bordaív alatt, illetve a gyomortájékon 
 • savanyú szájíz és rossz lehelet 
 • különböző mértékű, és fokú gyomorégés
 • rekedtség
 • köhögés
 • puffadás
 • savas felböfögés
 • fájdalmas nyelés, és hányás


De nézzük mi is az a reflux a Wikipédia meghatározása szerint?


Refluxbetegségről akkor beszélünk, amikor a gyomor (gaster) savas tartalma valamilyen mértékben a nyelőcsőbe (oesophagus) rendszeresen visszakerül (reflux = visszafolyás). Egészségesekben is előfordulhat, hogy a gyomor záróizma nem zár mindig teljes biztonsággal, és ennek következtében néha felszökik a gyomorsav a nyelőcső alsó szakaszára. Ez azonban normálisnak tekinthető, és nem okoz komolyabb problémát. A fejlett ipari országokban a népesség 10-20%-ánál fordul elő refluxbetegség.[1]

Tünetei:

A reflux azért okoz kellemetlen tüneteket, mert a gyomorban levő erős sav felmarja a nyelőcső, esetenként a gége nyálkahártyáját, illetve idegi úton hörgőgörcsöt is okozhat. Betegség tünetei jellegzetesek. Az egyik leggyakoribb ezek közül a különböző mértékű gyomorégés. Ez rendszerint a szegycsont mögötti égető fájdalomérzetként jelentkezik, amely a mellkason keresztül felfelé, a szájba sugárzik. A fájdalmat ekkor már szinte bármilyen tevékenység fokozza: hajolás, lefekvés, hideg vagy forró ital, étkezés. Ez az érzés általában étkezés után néhány órával jelentkezik. Sokaknál a tünetek nem egyértelműek, más betegségre emlékeztetnek. Így okozhat rekedtséget, éjszakai-reggeli krónikus köhögést, szorító mellkasi fájdalmat. 

További tünetek lehetnek még: Égető, éles, szúró fájdalom a jobb bordaív alatt, illetve a gyomortájékon, savanyú szájíz és rossz lehelet.

Okai:

A szakértők nagy szerepet tulajdonítanak a refluxbetegség kialakulásában a nyelőcső alsó záróizmának, illetve zárókészségének, mivel ez biztosítja a gyomortartalom visszafolyásának megakadályozását. Normál esetben a záróizom összehúzódásakor a nyelőcsőben keletkező nyomás nagyobb, mint a gyomorban lévő nyomás, így reflux nem jön létre. 

Szövődményei:

Tartósan fennálló refluxbetegség súlyosan károsítja a nyelőcső nyálkahártyáját, ami annak gyulladásához vezet, ez az ún. reflux oesophagitis. A folyamat előrehaladtával a nyelőcső nyálkahártyája megváltozik, a normálisan jelenlévő többrétegű el nem szarusodó laphámot hengerhám váltja fel. Ez az elváltozás a Barrett-nyelőcső vagy Barrett oesophagitis egy daganatmegelőző állapot, melyből nyelőcső adenocarcinoma fejlődhet ki.

Kezelése:

A refluxbetegség lehetséges kezelési módjai: életmód-változtatások, gyógyszeres kezelések és sebészeti beavatkozás. 

A panaszaink megszüntetésének eredményességéhez feltétlenül szükséges az orvos felkeresése, és utasításainak maradéktalan  betartatása.


Emellett viszont mi magunk is tehetünk néhány dolgot a reflux betegség ellen, annak enyhítésére.

Szükséges az életmódunkon változtatni: 

 • Kerülnünk kell a nehezen emészthető, túl zsíros, túl fűszeres ételeket, mert ezek tovább maradnak a gyomorban, így kedveznek a refluxnak. 
 • Javasolt gyakoribb étkezésekre váltani, és kis adagokra cserélni az étel mennyiségét.
 • Kerülni kell az alsó nyelőcső-záróizom működését károsan befolyásolandó ételeket, mint például a kávé, a tea, a csokoládé és az alkoholos italok fogyasztása. 
 • A szénsavas italok sem javasoltak, de az édességek, a méz, és az ecetes ételek sem tesznek jót. 

Fentebb ugyan írtam a kávét, hogy azt kerülni kell a refluxosoknak  de van egy olyan speciális kávé amit azok is ihatnak akik gyomorégéssel, reflux betegséggel küzdenek. Ez nem más, mint a ganodermás kávé, amelynek a  hozzáadott ganoderma gyógygomba miatt lúgosító hatása van, így ez a kávé nemhogy  nem savasítja a gyomrot, hanem hosszabb távú, és kizárólagos fogyasztása támogathatja a gyógyulást.

Természetesen az orvosunk utasításait maradéktalanul be kell tartani!


Összegzésként leírható, hogy:

 •  nagyon fontos a helyes táplálkozás és a szervezetünk karbantartása, mert ma már egyre több olyan ételt fogyasztunk, ami elsavasítja a szervezetünket. 
 •  fontos, hogy megelőző célzattal fogyasszunk olyan ételeket, étrend kiegészítőket amelyek segítik a szervezet egyensúlyát fenntartani, azaz lúgosítanak


Én ezért iszom a ganodermás kávét, ami egy egészséges lúgosító kávé, illetve szedek spirulina étrend kiegészítőt, aminek szintén jelentős a lúgosító hatása. 


Találtam egy cikket is a kávéról amiben arról olvashatunk értekezést, hogy a kávé mégsem az ördög itala!

Ha érdekel itt olvashatod: Kávé újratöltve.Szeretnél gyomorégés nélkül kávézni?


A lehetőség számodra is adott, lecserélheted a kávédat egy másfajtára, egy jobbra, egy olyanra amitől nem fog égni a gyomrod.

Sőt van még egy meglepetés is, nincs regisztrációs díj, és az már csak hab a tortán, hogy minden egyes csésze kávé neked dolgozhat, ha akarod!


Hogyan?

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu