Étrend - kiegészítők                                    

A Mivelle. hu oldalán olvastam ezt a bejegyzést, itt tömören, a lényegre szorítkozva le van írva, hogy mit érdemes tudni az étrend- kiegészítőkről.

 Mik is azok az étrend-kiegészítők?


Az étrend-kiegészítők a hagyományos étkezés kiegészítésére szolgáló, vitamin, ásványi anyag, vagy más élettani hatással rendelkező anyagok.


"Míg annak idején csak pezsgőtabletta formájában volt kapható, ma már rágótabletták, kapszulák, cseppek és porok formájában is találunk a patikák és boltok polcain egyaránt. Van amelyik csak egyféle, például C-vitamint, míg más étrend-kiegészítő kombináltan tartalmaz vitamint és ásványi anyagokat.

Táplálkozásunk és fizikai munkánk jelentősen megváltozott az elmúlt száz évben, zöldséget és gyümölcsöt nyersen már alig fogyasztunk. Az élelmiszer boltokban kapható ételek káros anyagait még felsorolni is nehéz volna. Bármennyire próbálunk az egészséges életmód jegyében élni, nem tudjuk a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat és ásványi anyagokat bevinni és szervezetünk szükségleteit kielégíteni.Étrend-kiegészítőnk hatóanyaga ne legyen szintetikus, fölösleges adalék anyagokat se tartalmazzon."
Ne lépjük túl a napi ajánlott mennyiséget!

Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet!

A www.oeti.hu weboldalán megtalálhatjuk: étrend-kiegészítőként nem javasolt gyógynövények listáját, a hatályos jogszabályokat, nyilvántartásban szereplő étrend-kiegészítők listáját.

Forrás: https://mivelle.hu/etrend-kiegeszito/


Étrend-kiegészítők a DXN kínálatából

"Dato' Dr. Lim Siow Jin, a DXN elnöke a vállalat megalapítása előtt úgy látta, hogy a gyógynövényszakértők kihalásával veszélybe került az a tudás, ami az egyszerű emberek számára korábban az egészségük fenntartását, az immunrendszerük megerősítését jelentette.

Mint modern ember, azt is tudta, hogy a múltat nem lehet már visszahozni, ezért úgy döntött, hogy nem csupán egy falu lakosainak teszi elérhetővé, hogy hozzájussanak a Ganodermához, a Spirulinához, a Cordycepshez, hanem olyan módszereket dolgoz ki, melyek segítségével ezek a kiváló hatóanyagok a világon minden emberhez eljuthatnak."

( Idézet: A DXN oldalról )


Miért van szükségünk étrend kiegészítőkre? 


Az étrend-kiegészítők célja, hogy azokat a létfontosságú vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat bejuttassuk a szervezetbe, amelyeket a táplálkozás útján nem vennénk magunkhoz. Ma már egyre egészségtudatosabbak az emberek, sok diéta és táplálkozási irányzat létezik, ezért sajnos nem tudjuk megállapítani, hogy épp milyen vitaminok, ásványi anyagok hiányoznak a szervezetünkből, miket kell pótolnunk. Fontos az étrend-kiegészítők fogyasztása, mert pozitív hatással lehet a szervezetre és megelőzhet egyes betegségeket. 


Hiányuk bizonyos idő elteltével, betegségeket, különféle hiánytüneteket okozhatnak. Ezért aztán ajánlatos az étrend-kiegészítők rendszeres fogyasztása, persze szem előtt tartva az egészséges és vegyes táplálkozást.


Miért ajánlott étrend kiegészítőket fogyasztani?


Amíg régen igaz volt a mondás: "napi egy alma az orvost távol tartja" -ezt ma már nem mondhatjuk el.

Az emberi szervezetnek ma már szüksége van étrend-kiegészítőkre, amelyek megvédhetik és fenntarthatják az immunrendszer egészséges működését.  Ezzel a közérzetet is javítva, betegségeket előzhetünk meg a fogyasztásukkal.

Mikro anyagok csoportjába tartozik:

  • ásványi anyagok (magnézium, kalcium, kálium stb.)
  • vitaminok (C, B, A, D, E stb.)
  • nyomelemek (réz, vas stb.)

Az étrend-kiegészítők között vannak olyanok, amiket folyamatosan lehet szedni, és vannak olyanok, amiknél ajánlott  bizonyos idő után szünetet tartani, valamint szükséges az orvosi ellenőrzés.

Tápanyaghiány tünetei lehetnek:

  • betegségekből való felépülés igen lassú folyamata 
  • betegségekre, fertőzésekre való hajlam 
  • gyenge immunrendszer

Az étrend-kiegészítők fogyasztásának mennyisége:

Érdemes azzal tisztában lenni, hogy nincs olyan, hogy napi bevitel. Minden embernek más és más a tápanyagigénye.  Minden ember, minden szervezet igénye más, és minden ember minden egyes napja is más, eltérő.

Étrend-kiegészítők legfontosabb tulajdonságai:


  • segíthetik az immunrendszer megfelelő működését
  • segíthetik a szervezet öngyógyítását, természetesen megfelelő táplálkozás mellett
  • a tápanyaghiányból fakadó tünetek megszüntetésében segíthet
  • a szervezet megfelelő működést biztosíthatják

Az étrend-kiegészítők a megváltozott életmód miatt javasoltak, mivel szennyezett a földünk, a levegőnk és a vizünk is. A bevitt élelmiszerek kevesebb minőségi tápanyagot tartalmazhatnak, mint régen.


 Az étrend-kiegészítők fogyasztásával és a megválogatott minőségi élelmiszerrel egészségünket és energiaszintünket is tökéletesen szinten tarthatjuk.

A szintetikus vagy a természetes vitamin a jó?

Néhány alapvető fontosságú dologról sosem hallunk a szintetikus vitaminok reklámhirdetéseiben, pedig sok embert érdekelne bizonyára az a tény, hogy miközben egészségét óvni akarja, mennyire árthat szervezetének. Az egyik fontos tényező, hogy a szintetikus vitamin sosem képes teljes mértékben betölteni ugyanazt a szerepet, mint a természetes vitamin.

E mellett a szintetikus vitaminok csökkentik más tápanyagok hasznosulását a szervezetben, és a vesét is megterhelik. Aki valaha is tanult biokémiát, jól tudja, hogy a vitaminok működéséhez nem csupán a vitamin-molekulára van szükség, hanem mellette enzimekre, koenzimekre, kofaktorokra. Ezek mind megtalálhatóak a természetes vitaminforrásokban, de a szintetikus formulákban már nem.

Vitaminokra mindenképpen szüksége van szervezetünknek a tökéletes működéséhez, ugyanúgy ahogy ásványi anyagokra, enzimekre és egyéb más hasznos anyagra. A legjobb az lenne, ha természetes módon zöldségekkel, gyümölcsökkel tudnánk bevinni ezeket a szervezetünkbe, mert ezek tartalmazzák együtt azokat a hasznos anyagokat amik együttesen  tudják kifejteni a legjobb hatást. Az azonban tény, hogy a ma kapható zöldségek és gyümölcsök már csak minimális mennyiségben tartalmaznak hasznos tápanyagokat, összetevőket. Az elmúlt évtizedekben annyira ki lettek fosztva a földek a helytelen gazdálkodás miatt, hogy a ma termő zöldségek, gyümölcsök, nem is beszélve a kamionokban érleltekről, amik talán napot és földet se láttak már tized annyi vitamin és ásványi anyag sincs, úgy mint 30-40 évvel ezelőtt!

Az egyik legtermészetesebb és legjobb vitamin és ásványianyag forrás, a SUPERFOOD-nak szuper élelmiszernek nevezett Spirulina, aminek 1 grammja / 4 szem tabletta / 1 kg zöldség gyümölcs hatóanyag tartalmának felel meg. 

A Spirulina a legjobban felszívódó tápanyagforrás, akár 90%-os is lehet a hasznosulása. Az űrhajósok sem szintetikus vitaminokat visznek magukkal, hanem alga készítményeket, amik a legkisebb formában a teljes tápanyag szükségletet tartalmazzák.   

Ha a Ganodermát és a Spirulinát együtt szedjük pótolhatjuk a szervezet teljes vitamin, ásványi anyag és tápanyag szükségletét. Én a természetes vitaminokat a Spirulinát és a Ganodermát fogyasztom, ezeket részesítem előnyben.

Az már csak hab a tortán, hogy a ganodermás kávémat kortyolgatva is kényeztethetem a immunrendszeremet a sok természetes hatóanyaggal, vitaminnal!


Ha a szintetikus vitaminok helyett Te is, inkább a valóban hatékony, természetes vitaminokra szavazol akkor regisztrálj  a DXN hálózatába és vásárolj az olcsóbb törzsvásárlói áron!

 Étrend-kiegészítők,  "superfood - élelmiszerek" a DXN kínálatában


RG-90

90 kapszula x 270 mg

A Reishi Gano (RG) egy gombakivonat (Ganoderma lucidum), amely poliszacharidokat, adenozint, triterpenoidokat és proteint tartalmaz. A felhasznált Ganoderma lucidumot 90 napos vörös gombából nyerik. A Reishi Gano (RG) naponta történő fogyasztása hozzájárul az általános jó közérzet fenntartásához. 


RG-30

30 kpaszula x 270 mg

A Reishi Gano (RG) egy gombakivonat (Ganoderma lucidum), amely poliszacharidokat, adenozint, triterpenoidokat és proteint tartalmaz. A felhasznált Ganoderma lucidumot 90 napos vörös gombából nyerik. A Reishi Gano (RG) naponta történő fogyasztása hozzájárul az általános jó közérzet fenntartásához.

 

GL-90

90 kapszula x 450 mg

A Ganocelium (GL) Ganoderma lucidumot tartalmaz. Abban különbözik a Reishi Gano-tól (RG), hogy a felhasznált Ganoderma lucidumot 14 napos micéliumból nyerik. A micélium gazdag poliszacharidokban, szerves germániumban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kitűnő hatással van az általános jó közérzet javítására.


GL-30

30 kapszula x 450 mg

A Ganocelium (GL) Ganoderma lucidumot tartalmaz. Abban különbözik a Reishi Gano-tól (RG), hogy a felhasznált Ganoderma lucidumot 14 napos micéliumból nyerik. A micélium gazdag poliszacharidokban, szerves germániumban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kitűnő hatással van az általános jó közérzet javítására.


RG por

15 g

Az RG-por a szedést illetően rugalmasságot biztosít, könnyen oldódik fel és könnyen emészthető. Ivóvízben elkeverve, vagy akár kedvenc levesünkbe vagy ivólevünkbe szórva is fogyasztható. Az RG elősegíti a felborult szervezeti egyensúly helyreállítását. Napi szedése hozzájárul az általános jó közérzet kialakulásához, fenntartásához.

 

GL por

30 g

A por alak elősegíti a gyorsabb felszívódást a testben. Ivóvízben elkeverve, vagy akár kedvenc levesünkbe, ivólevünkbe szórva is fogyasztható. A GL segít a test általános működésének javításában. Napi szedése biztosítja a teljes vitamin és ásványi anyag bevitelt és méregteleníti a testet.


CORDYCEPS KAPSZULA

60 kapszula x 450 mg

A DXN Cordyceps kapszula értékes étrend-kiegészítő, mely elősegíti a szervezet állóképességének és ellenálló képességének erősödését.A DXN Cordyceps kapszula 85.7%-ban tartalmaz Cordyceps sinensis-t.
Bőségesen tartalmaz tápanyagokat és olyan bioaktív vegyületeket, mint a kordicepsav, a kordicepin, az aminosav, a glutaminsav, poliszacharidok, B12-vitamin stb.


LION'S MANE TABLETTA

120 tabletta x 300 mg

Az oroszlánsörény gomba rendkívül tápláló és értékes növény, melyet Kínában és Japánban sok száz éve ismernek.
Szinte az összes fontos aminosavat tartalmazza, emellett tápanyagokban, ásványi anyagokban, poliszacharidokban, adenozinban, hericenonokban, erinacinekben és fehérjében gazdag. Segít az egészség fenntartásában.


SPIRULINA TABLETTA

120 tabletta x 250 mg

A spirulina egyfajta kék-zöld alga, mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és más olyan tápanyagokban, melyekre szervezetünknek szüksége van. Továbbá az egyik legismertebb lúgos táplálék, mely segít abban, hogy a gyenge, savas szervezet egészséges, lúgos állapotúvá váljon.

 

RG-360

360 kapszula x 270 mg

A Reishi Gano (RG) egy gombakivonat (Ganoderma lucidum), amely poliszacharidokat, adenozint, triterpenoidokat és proteint tartalmaz. A felhasznált Ganoderma lucidumot 90 napos vörös gombából nyerik. A Reishi Gano (RG) naponta történő fogyasztása hozzájárul az általános jó közérzet fenntartásához.


GL-360

360 kapszula x 450 mg

A Ganocelium (GL) Ganoderma lucidumot tartalmaz. Abban különbözik a Reishi Gano-tól (RG), hogy a felhasznált Ganoderma lucidumot 14 napos micéliumból nyerik. A micélium gazdag poliszacharidokban, szerves germániumban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kitűnő hatással van az általános jó közérzet javítására.


SPIRULINA TABLETTA

500 tabletta x 250 mg

A spirulina egyfajta kék-zöld alga, mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és más olyan tápanyagokban, melyekre szervezetünknek szüksége van. Továbbá az egyik legismertebb lúgos táplálék, mely segít abban, hogy a gyenge, savas szervezet egészséges, lúgos állapotúvá váljon.


REISHI MUSHROOM por

22 g

A DXN Reishi Mushroom por egy olyan kiváló minőségű étrend-kiegészítő, amelyet a DXN mélyreható kutatások után kezdett gyártani. A DXN gomba kivonat egy új formában is bevezetésre került - Reishi Mushroom por. Hosszú távú fogyasztása esetén testünkből a méreganyagok távoznak, és ebből következően általános egészségünk is javul.


Reishi Mushroom Powder 70g

A DXN Reishi Mushroom por egy olyan kiváló minőségű étrend-kiegészítő, amelyet a DXN mélyreható kutatások után kezdett gyártani. A DXN gomba kivonat egy új formában is bevezetésre került - Reishi Mushroom por. Hosszú távú fogyasztása esetén testünkből a méreganyagok távoznak, és ebből következően általános egészségünk is javul.DXN BLACK CUMIN KAPSZULA

30 kapszula x 350 mg

A termék fekete kömény magot, fekete borsot és szegfűszeget tartalmaz.A termék a közel-kelet legnagyobb tiszteletnek örvendő fűszer- és gyógynövényét teszi elérhetővé egy könnyen fogyasztható formában.


DXN BLACK CUMIN KAPSZULA

90 kapszula x 350 mg


A termék fekete kömény magot, fekete borsot és szegfűszeget tartalmaz.A termék a közel-kelet legnagyobb tiszteletnek örvendő fűszer- és gyógynövényét teszi elérhetővé egy könnyen fogyasztható formában.


DXN MYCO VEGGIE EU

400 g

A MycoVeggie EU por egy egyedülálló keverék, mely gondosan válogatott gyógynövények, gombák, zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, eperfa levél, ginkgo levél, noni levél, valamint kínai zöld tea és spirulina keveréke, mely a súlycsökkentő diéta kiegészítője is lehet. Alacsony zsírtartalmú, cukormentes és magas rosttartalmú.


DXN Spirulina Powder 

50g

A spirulina egyfajta kék-zöld alga, mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és más olyan tápanyagokban, melyekre szervezetünknek szüksége van. Továbbá az egyik legismertebb lúgos táplálék, mely segít abban, hogy a gyenge, savas szervezet egészséges, lúgos állapotúvá váljon.


DXN Cordyceps Powder 

30g

A DXN Cordyceps  értékes étrend-kiegészítő, mely elősegíti a szervezet állóképességét és ellenálló képességének erősödését. A DXN Cordyceps  85.7%-ban tartalmaz Cordyceps sinensis-t.
Bőségesen tartalmaz tápanyagokat és olyan bioaktív vegyületeket, mint a kordicepsav, a kordicepin, az aminosav, a glutaminsav, poliszacharidok, B12-vitamin stb.


Poria S Por

30 g por/doboz

- A DXN Poriát,- Poria cocos 100% -os micéliumából állítják elő. 
- A kínai hagyományos gyógyászatban az egészség megőrzésére és a test megerősítésére használják.
- Nem tartalmaz mesterséges összetevőket, adalékanyagokat, tartósítószereket, színezőanyagokat, ízesítőszereket vagy peszticideket.
- HALAL minősítés a JAKIM által.
- Jó Gyártási Gyakorlattal (GMP) rendelkező gyárban készült


Andro-G 90

90 kapszula x 425 mg


Az Andrographis paniculata Dél-Ázsiában őshonos növény, azon belül is főként Indiában és Sri Lankán. A leveléből és gyökeréből gyógyszert készítenek, ennek hagyománya még jóval az antibiotikum feltalálása előtti időkre nyúlik vissza. Az Anrdographis paniculata egy olyan növény, melyet "keserű királyként" is emlegetnek. A növény minden része rendkívül keserű ízű.


Andro-G 30 

30 kapszula x 425 mg


Az Andrographis paniculata Dél-Ázsiában őshonos növény, azon belül is főként Indiában és Sri Lankán. A leveléből és gyökeréből gyógyszert készítenek, ennek hagyománya még jóval az antibiotikum feltalálása előtti időkre nyúlik vissza. Az Anrdographis paniculata egy olyan növény, melyet "keserű királyként" is emlegetnek. A növény minden része rendkívül keserű ízű.


jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu